12 Eylül 2019 10:41:11

MUDANYA’NIN 97. GURUR GÜNÜ

Mustafa Kemal Atatürk’ün, Anadolu topraklarında başlattığı onurlu mücadelenin sonuçlarından biri olan Mudanya’nın Kurtuluşu, 97 yıl sonra aynı gururla kutlandı. Mudanya’nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen resmi tören, Mudanya savunmasının simgesi Şehit Şükrü Çavuş’un İskele Meydanı’ndaki anıtına, İstiklal Madalyası’nın sunumuyla başladı. Törene; CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve Mudanyalılar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu toprakları bize vatan olarak emanet eden Mustafa Kemalimiz, İsmet İnönümüz, Mudanyalı Şükrü Çavuşumuz ve isimsiz kahramanlara bir kez daha  minnetlerimizi sunuyoruz. Gerek 12 Eylül 1922’de gerekse de ülkemizin her bir köşesinde bağımsızlık için canını veren şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Onların bize emanetini ilelebet sonsuza dek yaşatmaya, emaneti canımız pahasına da olsa koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu Cumhuriyet ilelebet yaşatılacaktır” dedi. Programda şehitler için dua okundu.

MUDANYA BELEDİYESİ BASIN BÜLTENİ