26 Ağustos 2019 11:08:52

BURSA KARASI’NIN TADI MÜRSEL’DE ÇIKTI

Mudanya Belediyesi’nin, kara incir üretiminde önemli bir yere sahip olan Mürsel Mahallesi’nde düzenlediği 5.  Kara İncir Şenliği, büyük ilgi gördü. “En Kaliteli İncir ve En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışmalarının ardından Gayda İstanbul sahne aldı.

Mudanya Belediyesi tarafından üretimi artırmak, üreticiyi desteklemek ve Mudanya’nın tarımsal değerlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Mürsel Kara İncir Şenliği, geniş katılımla gerçekleşti. “En Kaliteli İncir ve En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışmalarının yanı sıra Mudanya Belediyesi Halk Oyunları gösterilerinin yer aldığı şenlikte Gayda İstanbul sahne aldı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile birlikte stantları tek tek ziyaret ederek katılımcılara çeşitli hediyeler dağıttı. Etkinlikte konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın bereketli topraklarında yetişen ürünlerinin tanıtımına katkı sağladıklarını belirtti. Mudanya’nın üç değerli karasını, üreticisini, köylüsünü desteklemeyi sürdürdüklerini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Gerek incir üreticisi, gerekse üzüm üreticisi asla endişe duymasın. Ellerinde kalan inciri ve üzümü Mudanya Belediyesi tüccarın üstüne bir lira daha fazla vererek alacak ve Mudanyalı hemşerilerine dağıtacak. Kazandığımızı, alın terimizi paylaşacağız” diye konuştu.  “En Kaliteli İncir ve En Lezzetli İncir Tatlısı” yarışması şenliğin en fazla ilgi gören etkinliği oldu. Dereceye giren yarışmacılar jüri üyeleri tarafından ödüllendirildi. Etkinlikte Mudanya Bandosu da mini bir konser verdi. Şenliğin finalinde sahneye çıkan Gayda İstanbul, verdiği konserle Mürsellilere keyifli bir gün yaşattı.