07 Mart 2019 09:56:41

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN KADIN HAKLARI EĞİTİMİ

Kadınların sosyo- ekonomik ve hukuki yönden bağımsız ve özgüvenli olmaları için çalışmalar yürüten Mudanya Belediyesi’nin bünyesinde faaliyet gösteren Toplumsal Eşitlik Birimi, kadın haklarıyla ilgili bir eğitime imza attı.

Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yönelik projeler geliştiren Mudanya Belediyesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Toplumsal Eşitlik Birimi ile bu alandaki faaliyetlerini sürdürüyor. Toplumun tüm kesimlerinin eşit hak ve hizmete sahip olması adına kurulan Toplumsal Eşitlik Birimi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın haklarıyla ilgili önemli bir eğitim çalışmasına imza attı. Kadınların önündeki sosyo-ekonomik engelleri kaldırmak, ekonomik yönden bağımsız, sosyal alanda özgür ve özgüvenli olmaları için çalışmalar yürüten Mudanya Belediyesi, bu alandaki hizmet ağını yalnızca Mudanya’ya değil Bursa’ya yayıyor. Osmangazi Mustafa Münevver Olağaner İlkokulu öğrencilerinin velilerine yasaların kadınların yaşamlarını nasıl şekillendirdiği konusunda bilinçlendirmeye yönelik eğitim verildi.  Mudanya Belediyesi avukatlarından Tuğçe Çalık tarafından verilen eğitimde kadınları, insan hakları ve bu haklarla ile ilgili ulusal yasalar ve evrensel normlarla ilgili bilgilerin yanı sıra, kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri de masaya yatırıldı.